Beste nieuws en artikelen uit Nederland

Bescherm belangrijke gegevens met specialistische dataverwijdering!

Uw onderneming heeft een schat aan waardevolle informatie die maar beter niet in verkeerde handen kan vallen. Financiële gegevens, projecten waar u aan werkt en contracten om maar enkele zaken te noemen. Computers en laptops hebben dan vaak wel een wachtwoord, toch wordt er nog al te vaak onvoorzichtig omgesprongen met opgeslagen data als een computer of laptop van eigenaar verandert of afgeschreven wordt. Professionele dataverwijdering is waar u en uw onderneming nood aan hebben.

Geef uw gevoelige informatie niet zomaar uit handen, maar kijk uit naar een professionele en betrouwbare partner.

Wat is dataverwijdering?

Alles wat u op uw computer of laptop doet, laat onvermijdelijk sporen na. Voor een leek zullen die sporen misschien niet zo snel te achterhalen zijn, een professional weet die echter wel makkelijker te vinden dan u zou denken. CTC IT Solutions maakt gebruik van een bewezen methode die uw data op zo’n manier overschrijft dat ze onleesbaar en onbruikbaar wordt voor een ieder die er misbruik van zou willen maken. Uw computer of laptop blijven bruikbaar, alleen is er van de data die doorheen de tijd opgeslagen werd niets meer terug te vinden.

In deze gevallen is dataverwijdering absoluut noodzakelijk

In geen enkel geval is het een goed idee een niet langer gebruikte computer of laptop zonder meer aan iemand anders door te geven. U mag dan wel de gegevens die erop staan zelf verwijderen, ze blijven nog altijd op te sporen. Bij het afdanken van oude computers, bij het doorgeven van een computer van de ene collega naar de andere of bij verkoop van oude toestellen is de hulp van een professionele partner als CTC IT Solutions een absolute must.

Vaak zien we dat bij de verkoop van oude toestellen wel aan dataverwijdering wordt gedaan, maar dat dit bij een overdracht binnen het bedrijf snel over het hoofd gezien wordt. Geen goed idee natuurlijk. De data die onder de bevoegdheid van de oude gebruiker vielen, zijn daarom niet meteen geschikt voor de ogen van de nieuwe gebruiker. Eigenlijk moet u ervan uitgaan dat welke nieuwe bestemming de computer of laptop ook krijgt, het verwijderen van de aanwezige data altijd een prioriteit moet zijn. Niet alleen door het verwijderen van de bestanden, maar door het overschrijven van alle beschikbare data. Enkel zo kunt u er zeker van zijn dat er geen gevoelige informatie in verkeerde handen terechtkomt.

Previous Article

Schimmels op het plafond: zo komt u er van af!

Next Article

Luxueus slapen met een moerbei zijde kussensloop

You might be interested in …