Beste nieuws en artikelen uit Nederland

Waarom een trapsteiger voor het klussen?

Ga je klussen boven een trap, in een trapgat of in een trappenhuis? Een schilderbeurt bijvoorbeeld, reparatie of schoonmaak? Deze plekken vormen vaak een lastige plek om te bereiken, aangezien je er met een ladder niet bij kan vanwege de trap. Je wil bij zo’n klus waterpas te werk gaan met genoeg ruimte om je heen. Om op een veilige en prettige manier te werk te gaan, kun je het beste gebruik maken van een trapsteiger.

Wat is een trapsteiger?

Een trapsteiger wordt ook wel een trapgatsteiger genoemd. Het is een stellage van verstelbare poten. De poten kun je uitschuiven en afstellen op verschillende lengtes. Daardoor is hij geschikt om op een trap te plaatsen of elk ander oppervlak dat niet egaal is. De mogelijkheid om de steiger in verschillende lengtes uit te schuiven brengt het voordeel met zich mee dat je altijd kunt werken op een platform dat waterpas is.

Wat zijn de voordelen van trapsteigers?

Trapsteigers vormen de ideale oplossing voor kluswerkzaamheden aan hoge wanden bij een trapgat. Bij het klussen in een trapgat is het wel zo fijn als je optimale bewegingsruimte hebt. Bovendien is het prettig dat je kunt werken op een stabiele en egale ondergrond. Een trapsteiger is op te bouwen tot een hoogte die voldoende is voor ieder plafond. Zo kan je makkelijk het werkgebied om je heen uitbreiden en kun je de klus snel en perfect uitvoeren. De steigers kunnen ook gebruikt worden voor klussen buitenshuis en is verkrijgbaar in verschillende maten. Zo heb je voor iedere klus een passende stellage. In tegenstelling tot rolsteigers heeft een trapsteiger als voordeel dat je de steiger niet hoeft te beklimmen via het opbouwframe, maar gewoon via de trap door een luik naar het plateau kunt komen.

Veilig klussen op een egaal plateau

Veiligheid is misschien wel het grootste voordeel van een trapsteiger. Alleen al het gevoel van veiligheid maakt dat je volledige concentratie hebt op jouw klusproject. Je hoeft niet meer zenuwachtig op te letten bij wankelende trapladders of andere gammele systemen. Maar een trapsteiger is niet alleen stabiel vanwege de gelijke hoogte waarop je werkt. Het platformsysteem heeft extra stabiliteit middels een muursteen die de steiger in het trapgat vastzet.

Eenvoudig opbouwsysteem

Kies voor een hoogwaardige steiger van aluminium. Die zijn licht van gewicht en makkelijk te verplaatsen. Een ander prettig voordeel is dat de steigers makkelijk door 1 persoon kunnen worden opgebouwd. Binnen no time heb je de steiger in je eentje op en afgebouwd. Je hoeft je dus nooit af te vragen of het wel de moeite is om de steiger te gebruiken.

Previous Article

Wat een fysiotherapeut voor je kan betekenen

Next Article

Ontdek een wereld van efficiëntie met magazijnstellingen

You might be interested in …