Beste nieuws en artikelen uit Nederland

Je eigen meubels ontwerpen? Dit zijn de voordelen van polyether schuim!

Zonder meubilair, geen interieur, maar je wilt natuurlijk wel kwaliteit in huis halen en vooral: meubelstukken die een beetje bij je woning passen. Die zoektocht kan jammer genoeg nogal tegenvallen, tenzij je kiest voor peperduur maatwerk waar je eerder ongelukkig dan blij van wordt. De oplossing? Polyether schuimrubber van Schuimwinkel gebruiken als stoffering voor je huidige meubelstukken.

Wat zijn de voordelen van polyether schuimrubber nu precies en waarom zou je dit materiaal moeten gebruiken om je huidige meubilair in het nieuw te steken? Lees verder voor meer info en tips!

Wat is polyether schuimrubber?

Polyether schuimrubber is een soort van synthetische en hypo-allergene schuimsoort die in de jaren 60 van de vorige eeuw ontwikkeld werd als basis voor matrassen. De populariteit van deze materiaalsoort is vooral te danken aan zijn duurzaamheid, zeker in vergelijking met matrassen met veren.

Daarbij valt er ook iets te zeggen over de structuur van polyether schuimrubber, dat eerder sterk en stug is. Dit maakt het een uiterst bruikbaar en financieel voordelig materiaal op de lange termijn. Ook als je er je meubilair mee wilt stofferen!

4 belangrijke voordelen van polyether schuim

1. Flexibel en veerkrachtig

Polyether is erg veerkrachtig en keert zelfs na langdurige belasting altijd terug naar zijn oorspronkelijke vorm. Dat is meteen ook de reden waarom het zo populair is als basis voor matrassen.

2. Verschillende samenstellingen mogelijk

Polyether is een materiaalsoort met heel wat toepassingsmogelijkheden, doordat je de precieze samenstelling ervan zelf kunt bepalen. Afhankelijk van je voorkeur kan je kiezen voor polyether die stug of zacht aanvoelt. Die flexibiliteit geeft het een stapje voor op veel gangbare alternatieven.

3. Verschillende opties qua kwaliteit

Of je nu een klein budget beschikbaar hebt of liever veel geld investeert in een nieuwe stoffering voor je meubels, polyether is een goede oplossing. Er bestaan namelijk verschillende types die van elkaar verschillen qua SG-waarde (soortelijk gewicht), verkrijgbaar bij speciaalzaken als Schuimwinkel:

  • Polyether SG25, de goedkoopste optie. Dit materiaal is redelijk stevig en gaat een tot drie jaar mee, maar is minder geschikt voor intensief gebruik.

  • Polyether SG35, dat iets minder hard is en bij het juiste onderhoud vijf tot acht jaar meegaat.

  • Polyether SG40, de ideale basis voor kussens en andere doeleinden, waaronder als stoffering voor meubels die dagelijks worden gebruikt. Bij normaal gebruik gaat deze variant tot wel twaalf jaar mee.

4. Isolerend en hypoallergeen

Welk type of kwaliteit polyether schuim je ook kiest en gebruikt, altijd ben je zeker van een materiaalsoort met uitstekende isolerende eigenschappen. Ook interessant om te weten als je polyether gebruikt om je meubilair te stofferen: dit materiaal is hypoallergeen, dus van huisstofmijt heb je voortaan geen last meer!

Previous Article

De verborgen krachten van raamfolie in je woning

Next Article

Het nut van een glazenwasser

You might be interested in …