Beste nieuws en artikelen uit Nederland

Alles wat je over een health coach moet weten!

De impact van een health coach op het leven van mensen is overweldigend gaaf! Help mensen op weg naar een duurzame gezonde levensstijl. Motiveren, adviseren, luisteren en bijsturen! Ben jij een personal trainer die naar het volgende level wil? Heb je een innerlijke passie om mensen met chronische en welvaartsziekten naar een gezondere toekomst te begeleiden? Lees dan alles wat je moet weten over health coach worden en de geweldige impact die jij kan hebben op iemands totale leven!

Wat doet een health coach?

Een health coach is een gediplomeerde en gepassioneerde trainer die op intensieve wijze met klanten aan de slag gaat voor een betere en gezonde toekomst. De passie om mensen te helpen, kennis van sport en training en het bezitten van mensenkennis is essentieel voor een health coach.

Passie voor mensen

Een belangrijk onderdeel van het werk van een health coach komt voort uit de passie om mensen te willen helpen. Klanten zijn (over het algemeen) niet in één dag ziek of beperkt geworden en de oplossing vind je dan ook niet in één gesprek of training! Een health coach gaat een intensief traject aan met de klant, biedt een luisterend oor, geeft passend advies en motiveert op verschillende manieren. Centraal hierin staat maatwerk. Iedere klant is anders en ieder coachingstraject bestaat uit een aanpak en tools die specifiek gericht zijn op deze klant.

Kennis van sport en training

Een health coach moet in de basis een erkend fitness trainer B diploma, niveau 4, hebben aangevuld met een specifieke opleiding Health Coach. Een health coach wil mensen helpen en hoewel dit eenvoudig klinkt, moet je exact weten welke sporten en fysieke trainingen mogelijk zijn voor het lichaam. Het moet baten en absoluut niet (verder) schaden! Technische kennis en ervaring in sport en training zijn daarom onmisbaar.

Mensenkennis en herkenning van valkuilen

De health coach zet verschillende gesprekstechnieken in om te ontdekken waar de oorzaak ligt van de problemen en gebruikt deze technieken om de klant daadwerkelijk andere keuzes te laten maken voor een gezondere levensstijl. Dit gaat verder dan beweging en voeding, want hierin worden ook privé- en zakelijke aangelegenheden meegenomen. De sleutel tot een duurzame verandering ligt in het vinden van balans, dit geldt op alle gebieden in het leven van de klant.

Wil jij health coach worden? Dan heb je mensenkennis nodig! Je moet leren hoe je valkuilen herkent en om kunt draaien. Als je met de klant balans vindt in slaap- en stressmanagement, de klant zijn valkuilen laat inzien en erkennen, dan creëer je een duurzaam resultaat voor een gezondere toekomst.

Hoe wordt jij health coach?

Health coach worden kan op één manier: terug naar school! Zo vind je bij Sport & People een perfect uitgewerkte maatwerk opleiding, waarin je alle technieken leert om jezelf te ontwikkelen tot een uitstekende health coach en een blijvende impact te maken op iemands totale leven.

Previous Article

Dit zijn de voordelen van een etiketten printer!

Next Article

Mixen en matchen: unieke combinaties maken met schoenvetersloten!

You might be interested in …