Beste nieuws en artikelen uit Nederland

Zo kies je de ideale streamingdienst voor jou

Canal+ kijken

Bijna niemand kijkt tegenwoordig naar tv in de klassieke zin van het woord: live en via een kabel of sateliet. Streamingdiensten zoals Canal+ hebben ons kijkgedrag volledig overgenomen. Streamingdiensten zijn ideaal, maar zeker als je er meer dan één hebt, best een aanslag op de portemonnee. Het is daarom fijn om het bij één of twee diensten te houden die echt bij jou passen. Zo kies jij de ideale streamingdienst.

Wat wil je kijken?

Wat wil jij graag kijken? Waar de één een echte sucker is voor een keiharde Arthouse-film, is de ander meer van de reality-tv. Elke streamingdienst heeft een breed aanbod, maar ook een zekere focus. Kijk eens wat de verschillende diensten aanbieden en kijk ook welke films en series van eigen makelij worden aangeboden.

Met wie wil je kijken?

Misschien heb je een gezin of huisgenoten die met jou mee willen kijken. Dat is bij alle streamingdiensten tot op zekere hoogte mogelijk, maar natuurlijk wel met limieten, omdat ze niet willen dat de hele buurt mee kan profiteren van jouw abonnement. Check daarom goed op hoeveel apparaten je de streamingdienst kan gebruiken en tot in hoeverre er tegelijkertijd gekeken kan worden en of je account afhankelijk is van een bepaald Wifi-netwerk.

Waarop wil je kijken?

Je verwacht misschien dat mensen vooral streamen op een smart-TV of laptop, maar niets is minder waar: de meeste streams op streamingdiensten vinden plaats op mobiele apparaten zoals telefoons of tablets. Een goedwerkende app bij de streamingdienst is daarom wel prettig. Ook is het fijn als je op de app programma’s of films kan downloaden, zodat je ook kunt kijken wanneer je offline bent, bijvoorbeeld wanneer je lang in het vliegtuig of in de trein zit.

Wat mag het kosten?

Tot slot is het natuurlijk de vraag: wat mag het kosten? Als je het houdt bij één streamingdienst valt het allemaal wel mee qua prijs. Het varieert van een paar euro tot twee tientjes per maand. Zeker als je het abonnement deelt met gezinsleden of huisgenoten die meebetalen is dat het geld echt wel waard.

Previous Article

Ontdek de verborgen parels dicht bij huis

Next Article

Ontdek de charme van Bodum koffiebekers voor de ultieme koffie-ervaring

You might be interested in …