Beste nieuws en artikelen uit Nederland

Waarom de mobiele thuislader niet mag ontbreken tijdens je volgende vakantie

Het aantal mensen met een elektrische auto op de oprit neemt nog altijd gestaag toe. Na een matig 2022 met leveringsproblemen bij fabrikanten is 2023 een inhaalslagjaar geweest en dat betekent dat veel Nederlanders op dit moment kijken naar de mogelijkheden om op vakantie te gaan met een elektrische auto. Iets wat volgens velen niet mag ontbreken, is een mobiele thuislader. Met deze mobiele lader voor je EV kun je namelijk overal laden, zelfs wanneer er geen laadpaal in de buurt aanwezig is. 

Is de mobiele thuislader nog echt nodig tijdens de vakantie?

Dat klinkt allemaal leuk en aardig, maar is de laadinfrastructuur in Europa tegenwoordig niet goed genoeg met alle snelladers langs de grote snelwegen in landen zoals Duitsland en Frankrijk? En zijn er inmiddels niet ontzettend veel accommodaties die voorzien zijn van een laadpaal, zodat je zelfs tijdens je verblijf je accu kunt laden?

De laadinfrastructuur is zeker sterk toegenomen en met apps zoals A Better Routeplanner en Chargemap kun je altijd snelladers en AC-laadpalen in de buurt vinden. Toch is die mobiele thuislader een aanrader, omdat er altijd een kans bestaat dat je ergens komt waar je niet kunt laden. Daarnaast is een mobiele thuislader niet alleen handig op vakantie, maar ook wanneer je bijvoorbeeld vrienden bezoekt of noodgedwongen moet laden op het werk. De aanwezigheid van een mobiele thuislader in je auto zorgt ervoor dat range anxiety geen schijn van kans heeft. 

Waar moet je op letten bij het vergelijken van mobiele thuisladers? 

Mobiele thuisladers zijn er in tal van soorten en maten. Waar je vooral op moet letten bij het vergelijken, is de oververhittingsbescherming aangezien deze de thuislader veilig maakt. Laad je waarschijnlijk op verschillende plekken, kijk dan vooral naar een model met verschillende laadsnelheden (die je zelf in kunt stellen) en eventueel zelfs inzicht in de laadsessies. Praktisch wanneer je de stroom die je gebruikt hebt wilt vergoeden of simpelweg wilt weten hoeveel er precies geladen is. Let daarnaast ook op het CE-keurmerk en de garantie, zodat je zeker weet dat je lang kunt profiteren van je mobiele thuislader. Kijk hier voor meer informatie.

 

Previous Article

BOG Taxaties bij Amstelstede

Next Article

Waarom zijn koffiemachine zo populair?

You might be interested in …