Beste nieuws en artikelen uit Nederland

Tenaamstellingscode kwijt? Zo regel je een nieuwe!

Als je je auto wilt verkopen of om een andere reden de tenaamstellingscode van je voertuig nodig hebt, kan het heel vervelend zijn als je deze kwijt bent. Gelukkig is het mogelijk om een nieuwe tenaamstellingscode aan te vragen. In deze blog leggen we stap voor stap uit hoe je dit doet en wat je nodig hebt.

Wat is een tenaamstellingscode?

De tenaamstellingscode bestaat uit negen cijfers en is nodig om een voertuig over te schrijven op een nieuwe eigenaar. Deze code krijg je bij het registreren van een voertuig op jouw naam. Het bestaat uit twee delen: het eerste deel ontvang je samen met het kentekenbewijs, en het tweede deel krijg je later per post thuisgestuurd. Beide delen heb je nodig om de auto te kunnen verkopen.

Wat te doen als je de tenaamstellingscode kwijt bent?

Als je de tenaamstellingscode kwijt bent, hoef je je geen zorgen te maken. Volg de onderstaande stappen om een nieuwe code aan te vragen:

1. Vraag een nieuw kentekenbewijs aan als je deze ook kwijt bent

Omdat de tenaamstellingscode gekoppeld is aan het kentekenbewijs, heb je het kentekenbewijs nodig. Ook het kentekenbewijs aanvragen als je ook deze kwijt bent is gemakkelijk online te doen.

2. Kosten en levertijd

Voor het aanvragen van een nieuw kentekenbewijs en tenaamstellingscode betaal je een vergoeding. De levertijd is meestal enkele werkdagen.

3. Ontvangst van de nieuwe tenaamstellingscode

Na je aanvraag ontvang je een nieuw kentekenbewijs en een nieuwe tenaamstellingscode. Het eerste deel van de tenaamstellingscode krijg je direct bij het ontvangen van het nieuwe kentekenbewijs. Het tweede deel van de code ontvang je later per post.

Handige tips om je tenaamstellingscode veilig te bewaren

Om te voorkomen dat je in de toekomst opnieuw je tenaamstellingscode kwijtraakt, zijn hier enkele tips om de code veilig te bewaren:

  • Bewaar de code op een veilige en vaste plek, zoals een kluis of een map met belangrijke documenten.

  • Maak een digitale kopie van de code en sla deze op in een beveiligde digitale kluis of op een externe harde schijf.

  • Deel de code niet met anderen, tenzij het absoluut noodzakelijk is, zoals bij de verkoop van je voertuig.

Conclusie

Het kwijtraken van je tenaamstellingscode kan vervelend zijn, maar gelukkig is het eenvoudig om een nieuwe tenaamstellingscode aan te vragen. Door de stappen in deze blog te volgen, heb je snel weer een nieuwe code in handen en kun je zonder zorgen je voertuig verkopen of andere administratieve handelingen uitvoeren. Zorg ervoor dat je de nieuwe code goed bewaart om toekomstige problemen te voorkomen.

 

Previous Article

De kracht van matcha en gember thee: een perfecte combinatie voor een gezonde boost

Next Article

Keuringsbedrijf VKI Nederland: Uw Partner voor Veilige Werkomstandigheden

You might be interested in …